UTLIB 220 Ülikooli raamatukogu legendaarsed juhid asusid selle etteotsa 30-aastaselt

Copy
Ülikooli raamatukogu ajalugu on kujundanud paljud, iseäranis direktorid Karl Morgenstern, Emil Anders, Aleksandr Rastorgujev, Friedrich Puksoo ja Laine Peep.
Ülikooli raamatukogu ajalugu on kujundanud paljud, iseäranis direktorid Karl Morgenstern, Emil Anders, Aleksandr Rastorgujev, Friedrich Puksoo ja Laine Peep. Foto: Lii Ranniku illustratsioon

Tartu ülikooli raamatukogu on kujundanud sajad inimesed, kes on seal 220 aasta vältel töötanud, ent on mõned isikud, kelle mõju ja jälg on olnud suurem kui teistel. Kes on need tegelased, kelle ajal on raamatukogu kujunenud selliseks, nagu me seda tänapäeval teame? Välja koorub viis nime: Karl Morgenstern, Emil Anders, Aleksandr Rastorgujev, Friedrich Puksoo ja Laine Peep.

Tartu Ülikooli raamatukogu on kujundanud sajad inimesed, kes on seal 220 aasta vältel töötanud, ent on mõned isikud, kelle mõju ja jälg on olnud suurem kui teistel. Kes on need tegelased, kelle ajal on raamatukogu kujunenud selliseks, nagu me seda täna teame? Välja koorub viis nime: Karl Morgenstern, Emil Anders, Aleksandr Rastorgujev, Friedrich Puksoo ja Laine Peep.

Muuseas, on huvitav kokkusattumus, et nii Morgenstern, Anders, Puksoo kui ka Peep said raamatukogu juhiks 30-aastaselt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles