Üürikodu otsivad põgenikud kuulevad palju äraütlemist (1)

Ireene Kilusk
, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng
Copy
Mälestus kodust, rahust ja õnnest – nüüd Tartus suure vaevaga leitud üürikorteris elav sõjapõgenik Christina Adam on sel pildil koos oma väikese tütrega veel rahulikus kodulinnas Harkivis.
Mälestus kodust, rahust ja õnnest – nüüd Tartus suure vaevaga leitud üürikorteris elav sõjapõgenik Christina Adam on sel pildil koos oma väikese tütrega veel rahulikus kodulinnas Harkivis. Foto: Erakogu

Tartus ja selle ümbruses elavad paljud Ukraina sõjapõgenikud otsivad tulutult elukohta, sest riik pakub vaid lühiajalist majutust ning kinnisvaraomanikud eelistavad üürida eestlastele.

Ukrainlanna Christina Adam tuli märtsis Eestisse ja elas kaks kuud hotellis, sest lootis, et saab paari nädala möödudes koju naasta. Nüüdseks on ta leidnud Tartus korteri, kus elab oma kolmeaastase tütre ja hotellis kohatud naisega. Tartusse kolis ta seetõttu, et see meenutas talle kodulinna Harkivit.

Kuid korteriotsing oli Adamile tõeline peavalu. «Mul oli keeruline vestlus sotsiaaltöötajaga, kes ütles, et mul ei ole võimalik saada rahalist toetust ega abi korteriotsinguil,» rääkis Adam. «Mul oli tunne, et ta lihtsalt ei tahtnud mind aidata, teine sotsiaaltöötaja oli palju abivalmim.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles