Tartu alistas kodusaalis BC Tarva

Tartu Postimees
Copy
Märt Rosenthal oli väga lähedal kolmikduublile.
Märt Rosenthal oli väga lähedal kolmikduublile. Foto: Diana Jesin

Koondiseakna eel võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits hooaja esimest võitu taga ajavat BC Tarvast. Kodumeeskond kontrollis kohtumist ja võttis kindla 98:76 võidu.

Kohtumise esimene veerandaeg kulges tasavägises heitluses ja peamiselt oli see tänu Tarva ründelaudadele, mis võimaldas kordusviskeid. Tartlased lõpetasid avaveerandi 5:0 spurdiga ja esimese perioodi lõpuks juhtis 25:19.

Teine veerandaeg algas Tartu jaoks Andrii Voinalovychi seitsme järjestikkuse punktiga ja nii juhiti peagi 31:21. Poolaja lõpuminutitel panid tartlased veel kokku 10:2 spurdi ja juhtisid avapoolaja lõpuks 57:41.

Teine poolaeg mängupilti pööret ei toonud ja Tartu juhtis kolmanda veerandi lõpuks 80:60 ning võitis kogu kohtumise 98:76.

Vahetusest sekkunud Andrii Voinalovych oli Tartu suurim punktitooja 24 punkti ja seitsme lauapalliga. Jalan McCloud lisas 21 punkti ja andis kuus korvisöötu. Tomaš Pavelka arvele kogunes 20 punkti ja 11 lauapalli ja Märt Rosenthal oli 16 punkti, üheksa korvisöödu ja üheksa lauapalliga lähedal kolmikduublile.

Tarva parim oli mängujuht Jan Razdevšek 15 punkti, seitsme korvisöödu ja viie lauapalliga. Volodymyr Shevchenko lisas 14, Erik Kaasik 11 ja Antun Maricevic 10 punkti.

Võidust hoolimata ei olnud abitreener Olari Narits mänguga päris rahul. «Esimesel poolajal võttis Tarvas 11 ründelauda ja sai sellest 18 lihtsat punkti. Teisel poolajal hoidsime neid ainult kahe peal. Meil neli meest tassisid ja see ei ole päris see meeskondlik mäng, mida me tahame. Sellises mängus võiks punktid jaguneda ühtlasemalt ja ka mänguaega saaks rohkem jagada. Nüüd läheb Andrii Voinalovych Ukraina koondisesse ja Märt Rosenthal Eesti koondisesse ja ülejäänud aja saame teiste meestega koondise pausil korralikult trenni teha ja pärast koondiseid tuleb tähtsate mängudega seeria,» sõnas Narits.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on kaheksast mängust kirjas viis võitu ja sellega ollakse Eesti-Läti liiga turniiritabelis kuuendal kohal. Tarvas on kaheksa kaotusega 16. tabelireal.

Tartlaste järgmine mäng on reedel, 18. novembril Ventspilsiga võõrsil. Taas kodus mängib Tartu laupäeval, 26. novembril ja siis tuleb vastu Valmiera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles