GALERII ⟩ Helirännaku jooksul sai Toomemäest merre uppuv saar

Tartu Postimees
Copy

Reedel esimest korda toimunud Inwards festival viis väljamüüdud saalitäie inimesi Toomemäele audiorändama ja Jaani kirikusse elektroonilist muusikat kuulama. Festivali olemus oli lihtne: publik kutsuti Toomemäele, kust algas helirännak psühhogeograafilise teatri ilmingutega installatsiooni kaudu. 

Inwards festivali kommunikatsioonijuhi Karmen-Eliise Kiidroni sõnul lähtus festivali temaatika sel aastal moonutustest. «Audiorännaku jooksul sai Toomemäest merre uppuv saar, Jaani kirikus peetav kontsert ühendas aga 14. sajandi arhitektuuri ning 21. sajandi kunsti ja muusika. Nende kogemuste kaudu suunasime inimesi praegusel hingedeajal enda sisse vaatama ja oma hinge leidma.»

Helirännakule järgnes kontsert Jaani kirikus, kus ambient-muusika segunes visuaalsete installatsioonidega, luues ühtse terviku. Sellisel kujul teatri- ja kontserdielamus toimus Eestis esimest korda.

Audiorännaku dramatiseeris ja luges sisse Paide teatri näitleja ja helikunstnik Kirill Havanski. Sellele järgnenud kontserdil Jaani kirikus astusid üles elektroonilise muusika DJ-d Kenn-Eerik Kannike ja Nikolajev. Visuaallahendustega rikastas elamust Tartu kunstikollektiiv Kreat Minds.

Inwards festival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles