Ülikoolilinna ettevõtted valmistuvad neljandaks tööstusrevolutsiooniks

Tartu Postimees
Copy
Programm viiakse läbi projekti Turing raames. Turing on Euroopa uuenduslike tootmistehnoloogiate koostöövõrgustiku EIT Manufacturing projekt.
Programm viiakse läbi projekti Turing raames. Turing on Euroopa uuenduslike tootmistehnoloogiate koostöövõrgustiku EIT Manufacturing projekt. Foto: Mariana Kukk

Tartu ülikooli tehnoloogiainstituut korraldab koos Eesti masinatööstuse liiduga praktikaprogrammi «Õpinovember», mille käigus saavad tööstusettevõtete esindajad niinimetatud neljanda tööstusrevolutsiooni jaoks ümber õppida.

Praktikaprogrammi käigus selgitatakse välja, milliseid osalejate tehnoloogiaoskusi oleks vaja täiendada ja mida juurde õppida. Iga ettevõtte esindaja paneb kokku personaalse õpitee, mis koosneb õpiampsudest platvormil Skills.move.

Novembri jooksul läbivad osalejad iseseisvalt need õpiampsud ning külastavad ASi Hanza Mechanics Tartut ja ASi Estiko-Plastari, kes jagavad programmis osalevatele ettevõtetele oma kogemusi, selgitas tehnoloogiainstituudi haridusrobootika juhtivspetsialisti Heilo Altin.

Selline programm, kus kogemusi vahetavad ettevõtted omavahel, on instituudi jaoks esmakordne, lisas tehnoloogiainstituudi teadmussiirde juhi Friedrich Kaasik.

Eesti masinatööstuse liidu tegevjuhi Raul Küti arvates on ettevõtete koostöö sellistes projektides hea viis kogemusi jagada. «Tänapäevase tehnoloogia, digiteerimise ja roboteerimise kiire areng esitab tööstusele väljakutse, mille lahendamiseks on vaja uute oskustega spetsialiste,» leidis ta.

Programmist võtavad osa Kodumaja AS, H2Electro OÜ, Estelaxe OÜ, AQ Lasertool OÜ, OÜ Afterone ja Eesti maaülikool.

Programm saab teoks projekti Turing abil. Turing on Euroopa uuenduslike tootmistehnoloogiate koostöövõrgustiku EIT Manufacturing projekt. Selle eesmärk on arendada välja ja viia ellu paindlik praktikaprogramm, mis aitab väike- ja keskmise suurusega ettevõtete töötajatel omandada digioskusi niinimetatud neljanda tööstusrevolutsiooni valdkonnas. Eestis koordineerivad projektitööd Tartu ülikool ja Eesti masinatööstuse liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles