Puud peavad jalgrattateedele ning koolimajadele ruumi tegema

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Riia 10 maja ees kõrguvate pärnade saatus pole veel lõplikult otsustatud, aga suure tõenäosusega jääb see nädal neile viimaseks.
Riia 10 maja ees kõrguvate pärnade saatus pole veel lõplikult otsustatud, aga suure tõenäosusega jääb see nädal neile viimaseks. Foto: Margus Ansu

Eile teatas linnavalitsus, et planeerib kesklinnas Riia tänaval langetada mitu puud ja asendada need uutega. Samuti on viimasel ajal ​Karlova pargis võetud maha kaheksa puud ning raietöödest pole puutumata jäänud ka Ploomi tänava linnaloodus, kus lasteaia asemele kerkib koolimaja.

Suure tõenäosusega võetakse järgmisel nädalal ette Riia tänaval maja number 10 ees kasvavate kahjustunud pärnade raie ja uute puude istutamine. Linnavalitsus soovib seal võtta maha viis puud ning asemele istutada kuus uut pärna. «Olemasolevatest puudest säilib üks, kõige elujõulisem puu. Ülejäänud pärnad on hakanud aasta-aastalt üha enam kuivama ning järjekordse hoolduslõikuse järel ei jääks puudest enam kuigi palju alles, seetõttu tuleb need uutega asendada,» selgitas linnavalitsuse arborist Kaire Zimmer.

Rattatee jääb ette

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles