REEDENE RÕÕM Tulevast Eesti maaülikooli rektorit Ülle Jaakmat inspireerib molbert ja loodus

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Ülle Jaakma annab viimase lihvi oma maalile «Esimene lumi». Tema juhendaja, kunstnik Meiu Münt kiidab õpilase värvitunnetust, detailide nägemise oskust ja süsteemset mõtlemist. «Ülle on väga hea maalija,» leiab õpetaja.
Ülle Jaakma annab viimase lihvi oma maalile «Esimene lumi». Tema juhendaja, kunstnik Meiu Münt kiidab õpilase värvitunnetust, detailide nägemise oskust ja süsteemset mõtlemist. «Ülle on väga hea maalija,» leiab õpetaja. Foto: Kristjan Teedema

Eesti maaülikooli teadusprorektor ja professor Ülle Jaakma, kes uue aasta esimesel päeval võtab rektor Mait Klaassenilt ameti üle, käib neljapäeva õhtuti Tartu kunstimajas maalimas. Kunstnik Meiu Münt on seal ta õpetaja ja juhendaja.

Ülle Jaakma mäletab end lapsena iga päev joonistamas. Aga kui ta oma päriskodust Muhu saarelt ära Tartu ülikooli bioloogiat õppima tuli, tööle asus, abiellus ja lapsed sündisid, jäi see kõik unarusse. Mõni aasta tagasi kutsus üks hea tuttav ta Vanemuise tänava kunstimajja maalima. Ülle Jaakma mõtles natuke ja oli nõus.

«Maalin loodust peamiselt... Värvide mäng ja nende kombineerimine inspireerib mind väga,» ütleb Ülle Jaakma. «See on hästi lõõgastav tegevus, ja ka rikastav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles