Piltidelt paistab suur puust linn

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Brita Karin Arnover peatus valmivat näitust tutvustades Kaja Kärneri maali juures. See on maalitud aastal 1989. Tagaplaanil ripub laes Johannes Pääsukese foto ühest Meloni tänava maja sisemusest möödunud sajandi algul.
Brita Karin Arnover peatus valmivat näitust tutvustades Kaja Kärneri maali juures. See on maalitud aastal 1989. Tagaplaanil ripub laes Johannes Pääsukese foto ühest Meloni tänava maja sisemusest möödunud sajandi algul. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseumi kõige kõrgemal korrusel käis eile kõva kopsimine, puurimine, kruvimine ja saagimine justkui majaehitusel. Näitusesaalides ja väiksemates ruumides tuli panna pildid seinale, et juba sel laupäeval pakkuda kunstihuvilistele vaadata aguliteemalisi pilte. Osa neist läheb puidust, põhiliselt paksust kuusevineerist püstitatud moodustiste külge.

Väljapanekus «Ammendamatu agul. Tartu puitarhitektuur kunstis» on teosed, millel kujutatakse meie linna puithoonetest koosnevaid agulipiirkondi. Pilte on nii eelmise sajandi kullafondist kui ka nüüdiskunstnike värskest loomingust.

75 ja 25 protsenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles