Tartu loodab rahvusvahelise lennuühenduse taastumist tuleval kevadel

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kuvatõmmis Tartu lennujaama kodulehelt: lennuplaanis ainult tühistatud lennud, aga reklaam Helsingi lendude kohta vilgub edasi.
Kuvatõmmis Tartu lennujaama kodulehelt: lennuplaanis ainult tühistatud lennud, aga reklaam Helsingi lendude kohta vilgub edasi. Foto: Kuvatõmmis/TPM

Simunapäeval tõi Finn­airi lennuk Tartusse viimased 66 reisijat ja lahkudes võttis kaasa üheksa, kellest üks oli teel Tenerifele ja üks Frankfurti. Aga töö käib selle nimel, et märtsi lõpus saaks Tartust jälle liinilennukile minna, teadmata on siiski, mis ettevõtte lennuk see on ja kuhu ta lendab.

«Midagi erilist nende jaoks ei teinud,» ütles Tartu lennujaama käitusjuht Roman Kulikov eelmise reede õhtu kohta. «Mine tea, äkki uuest aastat on just Finnair see, kes tagasi tuleb, ei hakanud peielauda tegema.»

Finnair taastas lennud Helsingi ja Tartu vahel märtsi lõpul, aga rahul pole ei kliendid ega ka lennuettevõte ise. Ametlikult toodi lendude katkemise põhjenduseks küll see, et Finnair on võitnud lepingud kodumaalendudel ja lennukeid napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles