Tartus läheb oksjonile krüptokaevandus (1)

Tartu Postimees
Copy
Oksjonile läheb esmakordselt krüptokaevandus.
Oksjonile läheb esmakordselt krüptokaevandus. Foto: Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda

Tartu kohtutäitur Oksana Kutšmei müüb oksjonikeskuses avalikul enampakkumisel krüptokaevandamise masinaid koos nende juurde kuuluva varaga. Teadaolevalt on tegemist esmakordse omataolise pakkumisega – varem ei ole Eestis avalikel oksjonitel krüptokaevandusi müügis olnud.

Enampakkumise põhjuseks on praeguse omaniku võlgnevus üürileandja ees – oksjoni abil soovitakse klaarida poolte rahalisi suhteid. «Krüptokaevandamine on üpris energiamahukas tegevus. Võib arvata, et senise omaniku finantsraskuste põhjuseks on kõrged energiahinnad,» selgitab Kutšmei.

Arvestades kõrgeid elektrihindu ja järjest keerulisemaks muutuvat olukorda majanduses, võib ennustada, et praegune pakkumine ei jää omataoliste seas viimaseks. Rekordilised hinnatasemed panevad proovile paljud energiamahukad tootmised. «Võib karta, et finantsraskustega tuleb lähiajal silmitsi seista ka mitmetel teistel krüptokaevandustel, kes oma tegevusega alustades sellist hinnatõusu elektriturul ette näha ei osanud,» prognoosib kohtutäitur.

Krüptokaevanduse alghinnaks enampakkumisel on 150 000 eurot.

Müügis olevas krüptokaevanduses on kokku 343 masinat. Seadmed on praeguse omaniku kinnitusel kasutatud, kuid täielikult töökorras ja otstarbekohaselt kasutatavad. Kõnealune krüptokaevandus asub Tartus.

Enampakkumine viiakse läbi elektrooniliselt ja müüdava varaga on võimalik eelnevalt ka tutvuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles