Toomas Jürgenstein: tülid kaovad, kuid maailmavaade jääb

, riigikogu liige, SDE Tartu piirkonnas aastast 2001
Copy
Toomas Jürgenstein
Toomas Jürgenstein Foto: Margus Ansu

Lugedes viimasel ajal meedias ilmunud lugusid Tartu sotsiaaldemokraatidest, on mul peas hakanud keerlema kaks tõdemust. Esiteks, sotsiaaldemokraatia on sisimas omane väga suurele hulgale inimestele ja sotside saatus Tartus läheb paljudele korda. Ning teiseks, Tartu sotsiaaldemokraatide omavahelised suhted on sassis.

Olles paarkümmend aastat Tartu piirkonnas tegutsenud sotsiaaldemokraat, püüan järgnevalt kokku võtta, miks oleme minu arvates praegusse seisu jõudnud.

Ma arvan, et üks juurpõhjusi on olnud liigne poliittehnoloogia. Piirkonnas on pisut liiga sageli olnud otsustavaks mitte niivõrd hea artikkel, hea argument, hea eelnõu või hea idee, vaid mõjukad suhted ja oskus organiseerida hääletusel kohale toetajaid. Osav poliitik on domineerinud targa ja tööka poliitiku üle. Minu hinnangul on Kadri Leetmaa asumine piirkonna juhi kohale hakanud sellist hoiakut murendama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles