Tartus Raadil põles alajaam, üle 400 kliendi on elektrita (2)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tartu külje all Pärna alleel süttis alajaam 30. oktoobri õhtupoolikul.
Tartu külje all Pärna alleel süttis alajaam 30. oktoobri õhtupoolikul. Foto: Jürgen Puistaja

Täna kella 19 paiku jäi enam kui tuhat klienti Tartus Raadi piirkonnas Pärna alleel alajaama põlengu tõttu elektrita. Elektrilevi spetsialisti sõnul on kahjustused nõnda tõsised, et hommikuks ei õnnestu voolu taastada.

Elektrilevi katkestuste kaardi andmetel on Tartus Raadi piirkonnas üle 400 kliendi praegu vooluta. Enam kui 600 majapidamisel on elektriühendus juba taastatatud. «Kahjustused on sedavõrd tõsised, et alajaam on hävinud. Uue toomine Tallinnast ja ühendamine enne hommikut ilmselt teoks ei saa,» kommenteeris Elektrilevi juhtivkeskuse spetsialist Hardi Puusepp.

Tartus põleb alajaam, üle tuhande kliendi on vooluta.
Tartus põleb alajaam, üle tuhande kliendi on vooluta. Foto: Veiki Ojaperv

Alajaam põles Raadil lahtise leegiga ning kohale saabunud päästjad asusid tulekahju levikut piirama, lähedal asuvatele hoonetele ohtu ei olnud. Päästekorraldaja palus kohale tulnud inimestel tulekahjupaigast kaugemale minna, kuna piirkonnas levis mürgine suits.

Tulekahju kustutati kella 20.47ks. «Viivitus tuli sellest, et elektriseadmete kustutamine on spetsiifiline ning päästjad ootasid elektrikute brigaadi saabumist,» kommenteeris Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Tiit Piiskoppel.

Alajaama põleng Tartus Raadil.
Alajaama põleng Tartus Raadil. Foto: Jürgen Puistaja

 

 

 

 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles