Melliste kooli kasutusse saab vastvalminud juurdeehitis

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Melliste koolimaja.
Melliste koolimaja. Foto: Erakogu

Melliste kooli õpilased saavad uuele veerandile vastu minna värskelt renoveeritud majas, mille käigus korrastati maja teine korrus, hulga klassiruume, kabinetid ning tualettruumid.

 

 

 

 

Koolimaja laiendamist alustati eelmise õppeaasta lõpul kui koolipere suvepuhkusele suundus. Tööde raames valmis koolimajale teine korrus, kokku korrastati 5 klassiruumi, kabinetid, tualetid ning avar koridor.

«Melliste kooli muutmine algkoolist põhikooliks sai käesoleval aastal Tartumaa aasta haridustegu tunnustuse. Selle suure muutuse järgselt on kahekordistunud õpilaste arv ning klassikomplektide lisandumisega oli juurdeehituse teostamine kooli jaoks lausa vältimatu,» lausus koolijuht Aile Kilgi.

Ehitustööde ajal oli poole koolipere kasutuses õppetööks Melliste raamatukogu ja noortekeskuse ruumid, teine pool jätkas õppetööd ehitustöödega mitte seotud koolihoone osas.

«Sügisel valmis koolimaja juurde ka viies lasteaiarühm seoses kasvanud lasteaiakohtade vajadusega. See omakorda lisab nii vallale kui koolile kindlustunnet, et ka põhikooli õpilaste hulk kasvab lähiaastatel ligi 150 õpilaseni ehk kolmekordistub võrreldes paari aasta taguse ajaga, mil kuueklassilises algkoolis õppis 55 õpilast,» lisas vallavanem Priit Lomp.

Melliste Kooli juurdeehituse projekteeris Ribbon Consult OÜ, ehitustööd teostas Uniro Grupp OÜ ning omanikujärelevalveks oli Pärn Projekt OÜ. Ehitustööde kogumaksumus oli 736 000 eurot, kuid koos projekteerimistööde, järelevalve ja uue hoone sisustamisega ning viienda lasteaiarühmaga on Melliste kool saanud sel aastal ligi 1 miljoni euro suuruse investeeringu osaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles