GALERII ⟩ Maaülikooli uueks rektoriks valiti Ülle Jaakma

Copy

Maaülikooli uueks rektoriks valiti Ülle Jaakma, kes sai teises hääletusvoorus 72 häält. Paavo Kaimret valis 45 valimiskogu liiget.

Valimise koosolekule kogunes täna hommikul kell 11 sadakond inimest. Kui lõviosa valimiskogu liikmetest kogunes peahoone aulasse, siis osa liikmed kuulasid koosolekut videosilla teel.

Kolm kandidaati esinesid viimaste sõnavõttudega. Professor Ülle Jaakma rõhutas ülikooli töötajate ja tudengite tugisüsteemide olemasolu. Professor Paavo Kaimre pööras tähelepanu eestikeelse hariduse edendamisele ja professor Endla Reintam väljendas küll hirmu tuleviku ees, kuid kinnitas, et see peaks olema mitte halvav tegur, vaid motivatsioon.

Toimus ka salajane hääletus, kus ükski kandidaat vajaliku 65 poolthäält kokku ei saanud. Ülle Jaakma kogus 57 häält, Paavo Kaimre sai 38 häält ja Endla Reitami poolt hääletas 22 valimiskogu liiget. 

Korraldati teine hääletusvoor, kus kandideerisid Ülle Jaakma ja Paavo Kaimre. Valituks osutus Ülle Jaakma, kes sai teises hääletusvoorus 72 häält. Paavo Kaimret valis 45 kogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles