Ülikooli spordihoones toimub regiooni suurima kübervõistluse finaal

Tartu Postimees
Copy
Cyber Battle of Estonia.
Cyber Battle of Estonia. Foto: Gabriela Urm

Laupäeval, 29. oktoobril toimub Tartu ülikooli spordihoones regiooni suurima kübervõistluse Cyber Battle of Estonia finaal, millest võtab osa 20 viieliikmelist võistkonda, kes jäid sõelale 600 Eesti noore seast.

Cyber Battle of Estonia on 15–24-aastaste noorte suurim kübervõistlus Eestis ja lähiregioonis. Lisaks parimatele Eesti tiimidele osalevad ka võistkonnad Põhjamaadest ja teistest Balti riikidest, kohal on ka külalistiim USAst. Finaalvõistluse ülesannete keskmes on targa linna temaatika.

«Küberkurjategijad tegutsevad maailmas iga päev ja kahjuks oleme kõik nende suhtes haavatavad. Meie omalt poolt saame aga ootamatusteks paremini valmis olla, seda meie võistlus noortele ka pakub,» sõnas Cyber Battle of Estonia peakorraldaja ja CTF Techi tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek. «Soovime, et noored saaksid oma esimesed kogemused küberturvalisuse maailmas positiivsel ja mängulisel viisil, selleks pakumegi uut viisi eetiliseks küberõppeks, mis on noortele atraktiivne ja visuaalselt hästi jälgitav.»

Õppes ja võistlustel on kasutusel Eesti kübertehnoloogia ettevõtte CybExer Technologiese välja töötatud tehnoloogiline küberharjutusväljak, mida kasutavad õppustel ka paljude riikide valitsused ja suurettevõtted.

Võistlust juhib Karl-Erik Taukar ning üritust külastab ja auhinnad annab võitjatele üle teiste seas Vabariigi President Alar Karis. Võistlustulle astub ka VIP-tiim, kus panevad ennast proovile endine Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, SK ID Solutionsi tegevjuht Kalev Pihl, raadiohääl Siim Taba ning Telia ärikliendiüksuse juht Holger Haljand.

Võistlejatele on kaasa elama oodatud õpilased, võistlejate vanemad ja kõik küberhuvilised. Külastajad saavad võistluse meelelahutusalal küberpõgenemistoas ka ise ekspertide toel lihtsamaid küberülesandeid lahendada. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles