Džässifestival võtab pillid kotist välja

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Festivalil astub üles ka Jan Gunnar Hoff, Norra džässi üks tähtsaimaid kujusid: kaalukas kultuuritegelane, džässmuusika professor ja helilooja.
Festivalil astub üles ka Jan Gunnar Hoff, Norra džässi üks tähtsaimaid kujusid: kaalukas kultuuritegelane, džässmuusika professor ja helilooja. Foto: Tom Melby

Alles mõni aeg tagasi, kui terve kultuurivaldkond küsis, millal ometi jälle kokku tulla õnnestub, leidis džässmuusikafestivali Ideejazz eestvedaja ja muusik Oleg Pissarenko, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.

Alles mõni aeg tagasi, kui terve kultuurivaldkond küsis «Millal ometi jälle kokku tulla õnnestub?», leidis džässmuusika festivali Ideejazz eestvedaja ja muusik Oleg Pissarenko, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.

«Ma näen, et kui on mingisugune kultuuritraditsioon, siis seda ei tohi katkestada. Üks kriis on üle elatud, uus kriis on käes. Vaatame, kuidas sellest välja tuleme,» lausus Pissarenko. Viimase 12 aasta igal sügisel truult aset leidnud festival algas igatahes juba eile Narvas ja jätkub täna Tartus. Kokku 12 kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles