Mis võib päästa surmavalt haavatud kassi?

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Raamatusõber, ettevõtja ning giid Katrin Alekand astub linnanaraamatukokku sisse nagu oma teise koju, töötajatest on saanud head tuttavad ja raamatutest suurepärased kaaslased.
Raamatusõber, ettevõtja ning giid Katrin Alekand astub linnanaraamatukokku sisse nagu oma teise koju, töötajatest on saanud head tuttavad ja raamatutest suurepärased kaaslased. Foto: Sille Annuk

Tartu linnaraamatukogus on Katrin Alekand nii sage käija, et sealsed töötajad nimetavad teda justkui ühest suust üheks oma lemmiklugejaks. Alekand on selle aasta jooksul raamatukogust laenanud 4454 raamatut. Tõe huvides tuleb märkida, et ka iga tähtajapikendus läheb kirja eraldi kandena. Võrdluseks: keskmine linnaraamatukogu lugeja on laenanud 23 raamatut.

Katrin Alekand, milline on teie suhe raamatukogudega?

Minul ja raamatukogudel on kirglik ja pikaajaline suhe. Jaapanlastel on selline tore väljend nagu tsundoukuo ehk kui sa ostad raamatuid kokku, aga kohe neid siis kõiki läbi ei loe. Mul on natukene samamoodi ka raamatukoguga, et uudishimust korjan kokku kõik, mis silma jääb, tassin need raamatud koju ning siis nad ootavad seal oma hetke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles