Uus ohtlike jäätmete põletuse tehas sai rohelise tule (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Epler & Lorenzi juhataja Janis Lorenz ohtlike jäätmete põletusahju juures Tartus Ravila tänavas. Selle võimsus on 2000 tonni jäätmeid aastas, ettevõte plaanib kahe aastaga valmis saada moodsama tehase võimsusega 15 000 tonni aastas.
Epler & Lorenzi juhataja Janis Lorenz ohtlike jäätmete põletusahju juures Tartus Ravila tänavas. Selle võimsus on 2000 tonni jäätmeid aastas, ettevõte plaanib kahe aastaga valmis saada moodsama tehase võimsusega 15 000 tonni aastas. Foto: Margus Ansu

Ehkki Tartu linnavalitsus otsustas pärast pikka eeltööd viimaks anda Epler & Lorenzi senisest 7,5 korda võimsamale ohtlike jäätmete põletamise tehasele ehitusloa, võttis ettevõtte juhataja Janis Lorenz senise teekonna kokku sõnadega, et midagi rõõmustavat ei ole.

Põhjus selles, et asjaajamiseks, sealhulgas keskkonnamõjude hindamiseks, kulunud kaks aastat ei toonud mingit uut teadmist, aga tehase rajamise hind kasvas umbes nelja miljoni euro võrra ja on nüüd 15 miljonit eurot. «Meil oli ju eeltöö tehtud,» ütles Lorenz. «Teadsime, mida soovime ja kuidas see välja näeb. Keskkonnamõju hindamist oli enne tehtud, tegime ka eelhinnangu. Uus keskkonnamõju hindamine midagi juurde ei andnud. Ainult ajakulu.»

Nüüd on Lorenzi tõdemusel tükk pusimist, et asjadega edasi minna, aga ta kiirustas kinnitama, et see ei tähenda, et tehase tulemine kahtluse all oleks. Tänavu ehitus kindlasti ei alga, tõenäoliselt lüüakse kopp maasse kevadel ja valmis on tehas kahe aasta pärast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles