Sajakilomeetrisel Haanja ultrajooksul osalesid ka tantsijad

Tartu Postimees
Copy
Ainsa tiimina ultrajooksul startinud JJ-Streeti tantsukooli 16-liikmeline esindus jooksis kokku 1113,4 kilomeetrit.
Ainsa tiimina ultrajooksul startinud JJ-Streeti tantsukooli 16-liikmeline esindus jooksis kokku 1113,4 kilomeetrit. Foto: Jessica Lainde

Juba 13. korda toimunud Haanja 100 ultrajooksul osalejatel tuli möödunud nädalavahetusel Võrumaa küngaste vahel 15 tunniga jalgsi läbida 100 kilomeetrit. Stardis oli 74 ultra- ning 23 maratonijooksjat, ainsa tiimina startis JJ-Streeti tantsukooli 16-liikmeline esindus.

Start oli laupäeva hommikul kell seitse ning jooksule tõmmati joon alla sama päeva õhtul. Jooksu võitis Kaur Alle ajaga üheksa tundi ja 42 minutit, teine oli Elmo Soomets ja kolmas Julia Rakitina, kes oli ka esimesena finišisse jõudnud naine.

JJ-Streeti tantsukooli asutaja ja peatreener Joel Juht on aastaid tegelenud ultrajooksudega: ta on võtnud ette mitmesaja kilomeetri pikkuseid distantse erinevates tingimustes. Tema algatas ka idee viia tantsukooli treenerid saalist välja, et läbi teha elu esimene ultrajooks.

«Meil on tantsukooli kõrvale loodud ka liikumist armastavate inimeste seltskond JJ-Street Active, mis annab eeskuju sportliku eluviisi harrastamiseks,» lisas Juht.

Haanja 100 ultrajooks pole tema sõnul kindlasti mõeldud nõrkadele, see on tõsine pingutus, kus tõusumeetreid on kokku koguni 1875.

Tiimiliige Emilia Niilo tõdes, et selline kogemus annab emotsioone ja mälestusi kogu eluks. «Kõige raskem oli mil kuuendal ringil, kus põlved ja jalad hakkasid nii kõvasti valutama, et pidin jätkama kiirkõnniga,» lisas ta.

Võistlusele oli üle Eesti kokku tulnud nii tuntud kui ka algajaid jooksusõpru igas vanuses.

«Mul tekkis sellest kogemusest veel suurem isu joosta. Mul oli au läbida paar ringi koos suurepärase eeskuju Tiina Säälikuga, kes oli parasjagu lõpetamas oma sajandat maratoni,» märkis tantsija Erika Kesvatera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles