Poliitikud tulevad tudengitele töövarjuks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Teisete hulgas tuleb Tartusse tudengitele töövarjuks EKREsse kuuluv Peeter Ernits.
Teisete hulgas tuleb Tartusse tudengitele töövarjuks EKREsse kuuluv Peeter Ernits. Foto: Andres Haabu

Järgmisel nädal leiavad üle Eesti paljudes asutustes aset töövarjupäevad. Kui tavaliselt käib see nii, et õpilased või tudengid leiavad isiku, kelle tegemisi tööpäeva vältel jälgida, siis sel korral on tudengitele töövarjuks mitmed poliitikud.

Novembri esimesel nädalal ehk 31. oktoobrist  4. novembrini korraldavad kuue Eesti kõrgkooli üliõpilasesindused Tartu ülikooli üliõpilasesinduse algatusel Eesti poliitikutele tudengivarjupäeva. Projektiga «Poliitikud ülikooli!» kutsuvad mitmed Eesti kõrgkoolid poliitikuid üliõpilastele üheks päevaks tudengivarjuks.

Tartu ülikooli üliõpilasesinduse kommunikatsioonispetsialist Georg-Marten Meumers vahendas, et praegu on Tartu ülikooli tudengivarjuks tulemas järgmised poliitikud: Taavi Vaikjärv Eesti 200st, Peeter Ernits ja Merry Aart EKREst, Marko Mihkelson, Yoko Alender, Mihkel Lees, Signe Kivi, Liina Kersna ja Margit Sutrop Reformierakonnast.

«Igal nädalapäeval on mõni neist poliitikutest tudengit varjutamas ning varjutatavate hulgas on esindatud kõikide Tartu ülikooli teadusvaldkondade  tudengid,» vahendas Meumers.

Projektiga soovivad tudengid tutvustada riigikogu saadikutele ja kohalike omavalitsuse poliitikutele üliõpilaste argipäeva ja igapäevaseid väljakutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles