Herne tänav suletakse alates homsest liiklusele

Tartu Postimees
Copy
Herne tänav suletakse alates homsest ning liiklus on piiratud kuni novembri lõpuni.
Herne tänav suletakse alates homsest ning liiklus on piiratud kuni novembri lõpuni. Foto: Kristiina Praakli

Herne tänaval Meloni ja Herne 54a vahelisel lõigul algab pikaajaline sajuvee- ja soojatorustiku ehitus ning teelõik suletakse läbivale liiklusele homme alates kella 9st.

Tänav jääb suletuks kuni novembri lõpuni. Buss nr 13 läheb ümbersõidule.

Oktoobri lõpust kuni novembri keskpaigani suletakse ka Herne ja Meloni tänava ristmik. Laululava poolt lähenedes saab ümber sõita marsruudil Herne–Piiri–Oa tn; linna poolt lähenedes Herne–Marja–Tähtvere tn.

«Seoses Herne tänava elanike sooviga liituda Tartu linna keskküttevõrguga ehitatakse Meloni ja Herne tänavale soojavarustuse torustik,» selgitas Tartu Veevärgi juht Toomas Kapp. «See on tekitanud vajaduse paigaldada piirkonda samal ajal ka sajuveetorustik, et mitte hakata hiljem taas tänavat üles kaevama. Sajuveetorustik parandab sajuvee ärajuhtimist ning vähendab reoveekanalisatsiooni paisutusi valingvihmade ajal.» 

Ta lisas, et torustikutööde tegijad pingutavad selle nimel, et tööd võimalikult kiiresti valmiksid ja tänav saaks uue asfaltkatte enne külmade tulekut.

Bussiliini nr 13 ajutised ümbersõidumarsruudid:

- linnast väljuval suunal Kroonuaia–Jakobi – F. R. Kreutzwaldi tn; teenindamata jäävad Herne, Piiri ja Laululava peatus; buss peatub asenduspeatustes Kloostri, Hurda ja Kreutzwaldi.

- siseneval suunal Herne–Piiri–Oa tn; Piiri ajutine peatus paigaldatakse Piiri tänavale (Herne–Piiri ristmiku lähistele) ja Herne ajutine peatus paigaldatakse Oa tänavale (Oa–Kartuli ristmiku lähistele).

Töid teeb Põdra Maja OÜ ja alates 4. novembrist ka Giga Ehitus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles