Maksumaksja raha eest tehtud teadus olgu avalik? Raamatukogu arvab nii

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Oktoobri viimane nädal on rahvusvaheline avatud juurdepääsu nädal. Sel puhul on ülikooli raamatukogus infolaud koos teadja inimese ja teabe endaga, mida lahkelt näitasid Tartu ülikooli raamatukogu erialainfotalituse spetsialist Svea Kaseorg (esiplaanil) ning selle talituse juhataja Lilian Neerut.
Oktoobri viimane nädal on rahvusvaheline avatud juurdepääsu nädal. Sel puhul on ülikooli raamatukogus infolaud koos teadja inimese ja teabe endaga, mida lahkelt näitasid Tartu ülikooli raamatukogu erialainfotalituse spetsialist Svea Kaseorg (esiplaanil) ning selle talituse juhataja Lilian Neerut. Foto: Kristjan Teedema

Tänapäeva teadlane töötab paljuski grandi ja avaliku rahastuse toel. Sisuliselt sõltuvad tema tegemised meie, maksumaksjate rahast, aga et selle teadustöö viljadest osa saada, tuleb sageli peale maksta – enamik artikleid ilmub ju väljamaa artiklites maksumüüri taga.

Tänapäeva teadlane töötab paljuski grandi ja avaliku rahastuse toel. Sisuliselt sõltuvad tema tegemised meie, maksumaksjate rahast, aga et ka selle teadustöö viljadest osa saada, tuleb sageli peale maksta – enamus artiklid ilmuvad ju maksumüüri taga väljamaa ajakirjades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles