Igast seemnest puud ei kasva (1)

Liisa Ojakõiv
, teatrikriitik
Copy
Näidendi «Võrsed» peategelane Paula (Ragne Pekarev, vasakul) ja ta pikaajaline elukaaslane (Kärt Tammjärv) räägivad oma lugu laval, kus on väheste rekvisiitide ja mööbliga abstraktne ruum, mille laest ripuvad sammastena läbipaistvad kardinad.
Näidendi «Võrsed» peategelane Paula (Ragne Pekarev, vasakul) ja ta pikaajaline elukaaslane (Kärt Tammjärv) räägivad oma lugu laval, kus on väheste rekvisiitide ja mööbliga abstraktne ruum, mille laest ripuvad sammastena läbipaistvad kardinad. Foto: Maris Savik

Lavastaja Tiit Palu on toonud Vanemuise Sadamateatri lavale tänapäeva omadramaturgia, Katariina Libe näidendi «Võrsed». Eelkõige keskendub lugu emaks saamise käänulisele ja ebatraditsioonilisele teekonnale, mida raskendavad peategelase seksuaalne orientatsioon ja raskused viljastumisel.

Kolmekümnendate lõpus Paula on edukas tegevjuht, kelle pikaajaline kooselu naisega on jõudnud elumuutvasse punkti, kus küsimuseks on lapsed. Naiste omavaheline suhe lapsesaamise taustal lisab loole omajagu pingeid ja komplitseeritust, kuid seksuaalsest orientatsioonist olulisemaks tõuseb lapsesaamise võimalikkus üleüldse.

Tabuteema

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles