Teaduskooli hariduskonverents võtab tähelepanu alla talendid ja tuleviku

Tartu Postimees
Copy
Hariduskonverentsi „Talendid tuleviku teenistuses IV“ saab vaadata veebis.
Hariduskonverentsi „Talendid tuleviku teenistuses IV“ saab vaadata veebis. Foto: Aive Urberg

​Täna ja homme, 24. ja 25. oktoobril toimub Tartu ülikooli raamatukogus hariduskonverents «Talendid tuleviku teenistuses IV», millega tähistatakse Eesti olümpiaadide 70. aastapäeva. Üritust saab jälgida ka veebis, otseülekanne algab kell 10.25.

Konverentsil kõlavad asjatundjate seisukohad ning ülevaated viimaste aastate edusammudest andekate õpilaste toetamisel ja olümpiaadide korraldamisel. Veebiülekannet saab jälgida Worksupis. Samal veebilehel on iga esitluse ajal võimalik esitada küsimusi ja hiljem salvestist järelvaadata.

Esimese päeva avavad tervitussõnadega Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, teaduskooli direktor Ana Valdmann ja raamatukogu direktor Krista Aru. Andekusega seotud teemadel kõnelevad haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning ministeeriumi andepoliitika valdkonna juht Marek Järvik.

Otsimas aju potentsiaali

Päeva jooksul toimuvates aruteluringides räägivad rahvusvaheliselt silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilased, vilistlased ja nende juhendajad olümpiaadiliikumise vajalikkusest ning ka muredest. Tähelepanu alla võetakse seegi, kuidas noorena olümpiaadidel käimine tuleb kasuks hilisemates ettevõtmistes.

Hariduskonverentsi teisel päeval, 25. oktoobril kell 12.45 saab kuulata Tartu ülikooli neuroteadlase Jaan Aru loengut teemal «Otsimas oma aju potentsiaali». Konverentsi lõpetab MTÜ Eesti Talendikeskus juhataja Viire Sepp, kes kõneleb õpilase andekuse märkamisest ja edasiarendamisest.

Tartu ülikooli rektori vastuvõtt õpetajaile, kes on viimase viie aasta jooksul silma paistnud Eesti olümpiaadideks õpilaste ettevalmistamise eest, algab Tartu ülikooli raamatukogus 24. oktoobril kell 16.30.

Silmapaistvad õpetajad

Tartumaa õpetajaist on vastuvõtule kutsutud Nõo reaalgümnaasiumi keemiaõpetaja Aivar Vinne, Hugo Treffneri gümnaasiumi keemiaõpetaja Eha Paabo, Tartu Veeriku kooli geograafia ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Priit Pensa, Miina Härma gümnaasiumi keemiaõpetaja Jörgen Metsik, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi keemiaõpetaja Helgi Muoni ja Elva gümnaasiumi loodusainete õpetaja Geil Siim.

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi keemiaõpetaja Helgi Muoni on aastate eest pälvinud ka õpetaja elutöö auhinna.
Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi keemiaõpetaja Helgi Muoni on aastate eest pälvinud ka õpetaja elutöö auhinna. Foto: Kristjan Teedema

Vastuvõtule on palutud 25 silmapaistvat pedagoogi, teiste seas ka Tallinna, Pärnu, Läänemaa, Narva, Kuressaare ja Rakvere õpetajad.

Eesti olümpiaadide 70. aastapäeva konverentsi «Talendid tuleviku teenistuses IV» korraldab Tartu ülikooli teaduskool. Kohale on tulemas 180 huvilist üle Eesti.

Hariduskonverentsi täismahus kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles