Skype'i inseneride loodud IT-firma avas Tartus harukontori

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Foto: TestDevLab

Möödunud nädalal avas Tartus kesklinnas uksed rahvusvahelise IT-ettevõte TestDevLab Eesti harukontor. Kontoris hakkab tööle 18 spetsialisti.

TestDevLab asutati 2011. aastal Lätis kahe endise Skype'i heaks töötanud tarkvarainseneri poolt. Ettevõte pakub tarkvara testimisteenuseid ja tegeleb testimistoodete arendamisega. Ettevõtte klientide hulgas on nii idufirmasid kui ka rahvusvahelisi tehnoloogiahiide nagu Microsoft, Skype, Orange, Telefonica ja Airbnb. Ettevõtte testitud tarkvara kasutab üle 4,5 miljardi inimese üle kogu maailma. 

«Eesti on meile tuttav ja tehnoloogiliselt arenenud naaberriik, kus on heal tasemel kõrgharidussüsteem, mille raames on võimalik koolitada kvalifitseeritud spetsialiste. Kuna osa töötajaid juba tegid Tartust kaugtööd, otsustasime avada kontori just selles linnas,» lausus TestDevLabi kaasasutaja Andrejs Frišfelds

Hetkel on TestDevLabil kuus esindust Lätis, selle aasta alguses avati esimene rahvusvaheline harukontor Põhja-Makedoonia pealinnas Skopjes. Kaugtöö vormis on ettevõtte palgal töötajaid Albaaniast, Aserbaidžaanist, Bulgaariast, Eestist, Kasahstanist, Poolast, Rumeeniast, Hispaaniast, Türgist ja teistest riikidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles