Ülikoolilinna kultuuritöötajail katkes kehva palga pärast kannatus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ädu Neemre (vasakult), Ants Siim, Annika Hramov, Marge Pärnits ja Katrin Vask tutvustasid linnaraamatukogu kohvinurgas kultuuriasutuste töötajate avalikku pöördumist.
Ädu Neemre (vasakult), Ants Siim, Annika Hramov, Marge Pärnits ja Katrin Vask tutvustasid linnaraamatukogu kohvinurgas kultuuriasutuste töötajate avalikku pöördumist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsuse kultuurivaldkonna allasutuste töötajatena paneb meid muretsema järjest kasvav erinevus linna allasutuste ja riiklike kultuuriasutuste töötajate töötasude vahel, mis asetab linna allasutustes töötavad kultuuritöötajad ebavõrdsesse olukorda. Sellise lausega algab kolmapäeva õhtul laiali saadetud avalik pöördumine, millel on ligi 120 allkirja.

Allakirjutanute tööpäevad mööduvad linnaraamatukogus, linnaajaloo muuseumides, mänguasjamuuseumis ja Tiigi seltsimajas, kus nad hoolitsevad tartlaste ja meie linna külaliste silmaringi laiendamise ning meelelise heaolu loomise eest. Kuid mitte ainult. Paljud neist rabavad muid töid teha, et aina kallinevas elus toime tulla, kuigi väsimus ei halasta kehale ega vaimule.

Nad soovivad, et «Tartu linn peaks maksma enda alluvuses töötavatele kultuuritöötajatele riigiga samaväärset töötasu, et soodustada kõrgelt kvalifitseeritud ja motiveeritud töötajaskonna hoidmist linnas, mis peab end vääriliseks olema aastal 2024 Euroopa kultuuripealinn».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles