Corelli Music alustab uut hooaega esiettekandega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tubina saalis esinevad Kadri-Ann Sumera (vasakul) ja Talvi Hunt.
Tubina saalis esinevad Kadri-Ann Sumera (vasakul) ja Talvi Hunt. Foto: Rene Jakobson

Muusikaagentuur Corelli Music avab uue hooaja kontsertidega «Runoviisid ajastute valguses» ja ühtlasi uudisteose esiettekandega 22. oktoobril kell 16 Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis ning 23. oktoobril kell 19.30 Tallinna muusika- ja balletikoolis.

Klaveriduo Kadri-Ann Sumera ja Talvi Hunt on kavasse võtnud Heino Elleri «13 klaveripala Eesti motiividel» (kirjutatud 1940–1941) ning Ardo Ran Varrese «13 pala kahele klaverile Eesti runoviisidel» (esiettekanne, kirjutatud 2021–2022).

Ardo Ran Varres.
Ardo Ran Varres. Foto: Heikki Leis

Festivali Eesti muusika päevad mulluses kavas selgitab Ardo Ran Varres, et kui rääkida Eesti muusika DNAst, siis kindlasti on üheks alginformatsiooni kandjaks runoviisid.

«Kunstmuusika genees algas meil 19. sajandil ja 20. sajandi esimese poole helimaailma võtmegeneetikuks võib pidada Heino Ellerit, kelle muusika ja õpetajategevus mõjutab meid siiani. Soovisin seekord suhestuda selle geneetilise ainesega ja otsustasin kirjutada «13 pala kahele klaverile Eesti runoviisidel», võttes aluseks samad viisid, mida Heino Eller kasutas oma tsüklis «13 klaveripala Eesti motiividel», mis on kirjutatud 1940–1941,» selgitab Ardo Ran Varres.

Corelli Musicu teatel on kontserdi «Runoviisid ajastute valguses» kuulajail niisiis võimalus võrrelda, kuidas on sama algimpulss rännanud läbi aegade ning kuidas kõnetab nii loojaid kui ka kuulajaid praegusel ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles