Ülikoolilinn pingutab püksirihma, aga ööd päris mustaks ei muutu

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu Sport juhataja Eve Lill lausus, et Annelinna spordimajas vanade valgustite asendamine tänapäevaste leedlampidega andis kohe tunda: septembris oli elektrikulu mulluse septembriga võrreldes 11 000 kWh väiksem.
Tartu Sport juhataja Eve Lill lausus, et Annelinna spordimajas vanade valgustite asendamine tänapäevaste leedlampidega andis kohe tunda: septembris oli elektrikulu mulluse septembriga võrreldes 11 000 kWh väiksem. Foto: Margus Ansu

Tartu Sport oma hoonete ning muude rajatistega on sel suvel ja sügisel teinud suuri pingutusi, et energiakulusid vähendada. Esimesed edusammud on ette näidata Annelinna spordimaja puhul, kus algul oli plaanis uuendada ainult saalide valgustid, aga nüüd on valgustid uuendatud kogu majas.

«Kui võrdleme septembrit nüüd ja mullu, on kokkuhoid olnud 11 000 kWh. Eks ventilatsiooni lülitasime ka ööseks välja, aga valgustid on põhiline,» ütles Tartu Spordi juhataja Eve Lill.

Niisamuti on osaliselt uuendatud ja osaliselt uuendamisel valgustipark Turu tänava spordihoones. Järge ootab Tähtvere spordipargi valgustite säästlikumate leedvalgustitega asendamine. Tamme staadionil ja laululava hoonetes teeb suuri arveid gaasiküte, aga novembri lõpuks peaksid need olema kaugküttevõrku liidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles