Aasia sõnatu teatriga ühes etendub ka kodumaine ballett

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Festivalil etendub ka balletilavastus «Kuldne tempel», mis on on saanud ainest jaapani kirjaniku Yukio Mishima samanimelisest romaanist.
Festivalil etendub ka balletilavastus «Kuldne tempel», mis on on saanud ainest jaapani kirjaniku Yukio Mishima samanimelisest romaanist. Foto: Teet Kask

Oktoobri lõpus leiab nii Tallinnas kui ka Tartus aset Aasia sõnatu teatri festival «1000 kurge», mis toob Tallinnasse ja Tartsse lavastused Jaapanist ja Lõuna-Koreast. Etendub ka Aasia kultuurist innustust saanud kodumaine ballett «Kuldne tempel».

Laval on juba mitmeid kordi Eestit külastanud ja siinsele publikule tuttav Jaapani koreograaf ja tantsija Un Yamada. Tema stiili iseloomustab minimalistlik hoiak, elusuuruses žestid, improvisatsioon ja Jaapani modernistlik tants butoh.

Uni esituses saab seekord näha lavastust «Miski pole kingitud». Samuti teost «Taevas», kus temaga koos astuvad laval üles ansambli Una Corda muusikud, kandlemängija Kristi Mühling ja harfist Liisi Jürgens.

Lõuna-Koreast on esineb festivalil koreograaf Si Won, Choi, kes toob publiku ette kaks omanäolist teost: «Tunnel» ja «Voog». Neis segab kunstnik omavahel kokku isikliku elu kogemused ja modernse maailma kuvandi.

Festivalil esineb ka Jaapani trupp 86B210 oma muusikalise ja tantsulise lavastusega «Vibreeriv taevas», milles tantsijad Fumie Suzuki ja Keiko Iguchi kutsuvad vaatajat avastama universumi saladusi. Lisaks neile teeb etteastes kaasa muusik Masami Sakaide, kes on lavast meisterdanud kitarri. Kuidas see täpselt välja näeb, kogeb juba kohapeal.

Festivalil etendub ka Teet Kase balletilavastus «Kuldne tempel», mis on saanud ainest Jaapani kirjaniku Yukio Mishima samanimelisest romaanist.

Aasia sõnatu teatri festival toimub 25.–29. oktoobril Viimsi Artiumi, Tartu Uues teatri ja Eesti Rahva Muuseumi saalides. Festivali vältel on võimalik osa võtta ka Jaapani kalligraafia ja origami töötubadest. Kogu programm on kättesaadav festivali kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles