Maaülikool valib rektorit ⟩ Rektorikandidaat Ülle Jaakma: maailm vajab raamist välja mõtlemist

, Eesti maaülikooli rektorikandidaat
Copy
Ülle Jaakma
Ülle Jaakma Foto: Erakogu

Eesti üheks järgmiseks edulooks peab maaülikooli eestvedamisel saama kliimatark toidutootmine, keskkonna- ja energialahenduste innovaatiline kombineerimine maa ja rahva kestlikkuse nimel.

Eesti maaülikool seostub inimestele ajalooliselt EPAga ehk Eesti põllumajandus­akadeemiaga. Ehkki nimi on aegade jooksul muutunud, liidab meie lõpetajaid suur ühtekuuluvustunne, mida kogesime alles äsja peetud rohkem kui 2000 osalisega vilistlaste kokkutulekul.

Eesti maaülikooli nime kanname alates 2005. aastast. Selles nimes peegelduvad muutused ülikooli struktuuris ning teaduse ja õppe sisus. See ülesanne, mis on sätestatud Eesti maaülikooli seaduses, paneb meile erilise vastutuse Eestimaa loodusressursside kestliku kasutamise, toidujulgeoleku, loomade ja inimeste ning ökosüsteemide tervise ja elamisväärse elukeskkonna eest. Luues sünergiat meie fookusvaldkondade põllumajanduse, metsanduse, keskkonna, toidu ja tervise, tehnika ja tehnoloogia ning maamajanduse vahel, on meil võtmepositsioon, et leida tasakaal ökosüsteemide säilimise ja sotsiaalmajanduslike tegurite vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles