Eesti Rahva Muuseumi uut nõukoda juhib Sirje Karis

BNS
Copy
Eesti Rahva Muuseumi nõukoja uueks juhiks sai muuseumiekspert Sirje Karis.
Eesti Rahva Muuseumi nõukoja uueks juhiks sai muuseumiekspert Sirje Karis. Foto: Kristjan Teedema

Täna kogunes esmakordselt Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uus nõukoda, mille juhiks valiti president Alar Karise abikaasa Sirje Karis.

Esimesel kokkusaamisel andsid sümboolselt oma töö üle eelmise nõukoja liikmed. Nõukoja ülesandeks on ERM-i põhisuundade kavandamine, muuseumi tegevuse hindamine ning kultuuriministrile ettepanekute tegemine.

Nõukotta kuulub 12 oma valdkonna eksperti üle Eesti erinevatest kultuuri- ja teadusvaldkondadest. Omakorda viis nõukoja liiget kuulub ka Eesti Rahva Muuseumi teadusnõukokku.

«Uue nõukoja liikmeteks on teaduse, kultuuri, hariduse, museoloogia, aga ka ettevõtluse ja kommunikatsiooni valdkondade eksperdid, kellega koos tahame seada ERM-i tulevikusuundi selliselt, et me väärtused oleks hoitud hoolimata kõigist kriisidest,» kinnitas muuseumi direktor Kertu Saks.

Eesti Rahva Muuseumi uude nõukotta kuuluvad: Sihtasutuse Teater Vanemuine juhatuse liige Kristiina Alliksaar, muuseumiekspert Sirje Karis, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, Vabamu Nova tootejuht Ede Schank Tamkivi, kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts, Tartu ülikooli kultuuriteaduste instituudi etnoloogia teadur Kristi Jõesalu, Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi ajaloo, arheoloogia ja kunstiajaloo keskuse vanemteadur Inna Jürjo, Tartu ülikooli kultuuriteaduste instituudi juhataja ja etnoloogia professor Art Leete, Tallinna ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi teaduskommunikatsiooni lektor Arko Olesk ja Mari Sarv, kes on Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivi vanemteadur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles