Tampere maja kunstikogu kasvab omapärasel viisil

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane, SDE
Copy
Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen tuli galeriisse näitust tutvustama oma tööruumist mõnusasti koduselt, jalas villased sokid. Tema parema käe poolsel seinal on teiste hulgas kõige suurem pilt Enn Põldroosi «Kärbseonu».
Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen tuli galeriisse näitust tutvustama oma tööruumist mõnusasti koduselt, jalas villased sokid. Tema parema käe poolsel seinal on teiste hulgas kõige suurem pilt Enn Põldroosi «Kärbseonu». Foto: Sille Annuk

Tampere maja tähistab oma 25. aastapäeva näitusega kunstikogust, mis on samas asutuses suurenenud järjest omapärasel viisil. Maja tegevjuht Sakari Neuvonen selgitab, et kunstnikelt ei võeta galerii kasutamise eest rahalist renti, vaid palutakse kinkida üks teos. Tampere maja galerii näitused vahetuvad iga kolme nädala tagant. Kokku on neid olnud üle 300 ja kingitud töid on kogunenud üle 200.

Tähtpäevapuhune väljapanek kinnitab selle kujundanud Kersti Raidma-Suumanni sõnu, et kunstnikud kingivad häid töid. Maja 25. aastapäeva tähistamine ei alanud aga mitte Tartus, vaid Tampere linna raeplatsil asuvas 300-ruutmeetrises galeriis Laikku, kus tartlasest kujundaja oli pärast põhjalikku süvenemist aastate jooksul tekkinud kunstikogu iseärasustesse koostanud rohkem kui 70 pildist näituse.

30 ruutmeetrit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles