Maaülikool valib rektorit ⟩ Endla Reintam: maaülikool väärib paremat nähtavust (2)

, Eesti Maaülikooli rektorikandidaat
Copy
Endla Reintam
Endla Reintam Foto: Erakogu

Maaülikooli õppekavad ja teadussuunad on otseselt seotud kõikide rohe- ja roheringmajanduse teemadega, kuid ülikool on olnud liiga tagasihoidlik oma võimaluste ning saavutuste jagamisel.

Eesti maaülikool on läbi ajaloo arenenud kunagisest peamiselt põllumajandusele orienteeritud kõrgkoolist mitmekülgseks kogu maaelu ja keskkonna teemasid hõlmavaks teadus-, arendus- ja õppekeskuseks, mille missioon on luua ja jagada teadmisi biomajanduse edendajatele looduse ning inimese hüvanguks.

Üha olulisem on toidujulgeolek ja bioressursside jätkusuutlik ning efektiivne kasutus, eriti praeguses ebastabiilses maailmas. Näiteks on meie põllumajandusteaduse, õppesüsteemi ja praktikute senise eduka koostöö tulemusel Eesti oma piimatoodangult lehma kohta Euroopa suurim. Põldudel suudame aga toota kolm korda rohkem saaki, seda kolm korda väiksema väetisekuluga kui kolmkümmend aastat tagasi. Maaülikool ei panusta mitte ainult maaelu edendamisse, vaid ka linnakeskkonna arendamisse rohealade planeeringute kaudu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles