Ema pöördus kätele voli andnud asendusõpetaja pärast politseisse (7)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elva vald avas koostöös Konguta kooliga sõjapõgenikest mudilastele oma rühma.
Elva vald avas koostöös Konguta kooliga sõjapõgenikest mudilastele oma rühma. Foto: Kristjan Teedema

Oktoobri algusnädalal ei andnud Konguta kooli kolmandale klassile kehalise kasvatuse tundi õpetaja, vaid üks õppeasutuse tugiisikutest – õpetaja oli haige. Tunni käigus kasutas õpetaja laste korralekutsumisel jõudu. Nüüd on asi politseis, käib uurimine.

Tunnis olnud laste kirjelduse kohaselt käis parasjagu rahvastepalli lahing, kui osa platsi kõrval istunud lastest ei püsinud enam paigal ning hakkasid ringi jooksma ja mürama. Mingil põhjusel otsustas tundi andma määratud naine olukorra kontrolli alla saamiseks ja laste rahustamiseks käed käiku lasta – ta rabas ühel ringi tormanud poisil tugevasti kaelast, teist sikutas käest sedavõrd kõvasti, et laps karjatas valust.

Poiss, kelle kaela juhendaja oli koolis muljunud, rääkis hiljem kodus vanematele, mis oli juhtunud, ning kurtis valu. Ehkki verevalumeid või muid jälgi lapse kehal ei olnud, otsustas ema kohe võtta ühendust arstiga ja väidetava vägivalla tagajärjed fikseerida. Järgmiseks pöördus pere kooli direktori poole ning tegi ühtlasi avalduse politseisse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles