Tartu sai 7,2 miljoni suuruse lisaeelarve

Tartu Postimees
Copy
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Volikogu kiitis heaks Tartu linna tänavuse teise lisaeelarve, mille kogumaht on 7 166 806 eurot.

Lisaeelarve peamine eesmärk on suunata lisaraha inflatsioonist ning energiahindade kallinemisest tingitud hinnatõusude leevendamiseks. Oluliselt suurenevad haridus- ja muude asutuste ülalpidamiskulud, kallinevad investeeringud ja transport.

Suurim tuluallikas on füüsilise isiku tulumaks, mille laekumine on osutunud prognoositust paremaks, ning lisaeelarvesse on planeeritud selleks viis miljonit eurot. Ülejäänud tulud on linna allasutuste omatulud, saadavad tegevustoetused ning muud tegevustulud.

Põhitegevuskuludeks läheb 5,8 miljonit eurot ning investeerimiseks 1,3 miljonit. Ligi 3,6 miljonit eurot ehk pool lisaeelarve kuludest kavandatakse haridusele ning 1,3 miljonit eurot sotsiaalse kaitse valdkonda.

Põhitegevuskulude kallinemise katteks läheb lisaeelarvest kolm miljonit eurot, millest 1,5 miljonit eurot on elektri- ja soojusenergia; 500 000 eurot bussiliikluse; 600 000 eurot lepingute, hooldus- ja jooksevremontide hinnatõusuks ning 371 000 eurot eralasteaedade ja -hoidude lisatoetusteks.

Investeeringuobjektidest saavad lisaraha muu hulgas Karlova kooli ehitustööd ja spordiväljaku rekonstrueerimine, Tähtvere puhkepargi pumptrack'i rajamine, Tartu läänepoolse ümbersõidu teise ehitusala ja Puiestee tänava rekonstrueerimine.

Tartu linna 2022. aasta eelarve suurus oli möödunud detsembris ligi 213 miljonit eurot. Juunis võttis volikogu vastu 25 miljoni euro suuruse lisaeelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles