Kaks juhti ületasid kiirust nii palju, et lõpetasid arestimajas

Tartu Postimees
Copy
Mõlemad vahele jäänud kihutajad sõitsid BMW-dega.
Mõlemad vahele jäänud kihutajad sõitsid BMW-dega. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Selle nädala jooksul on Tartu liikluspatrullid pidanud arestimajja viima juba kaks piirkiirust ületanud sõidukijuhti.

Tartu politseijaoskonna teabegrupi juht Taivo Rosi rääkis, et möödunud pühapäeva viimastel minutitel fikseeris politsei Võru maanteel kihutanud BMW kiiruseks 187 km/h.

«Rikkumist märganud politseinikel õnnestus lühikese tagaajamise järel rikkuja kätte saada ning pärast menetlustoimingute tegemist viis sõit otse Tartu vanglasse. Juba esmaspäeval mõistis Tartu maakohus 18-aastasele kiiruseületajale karistuseks nädala jagu aresti ning juhtimisõiguse äravõtmise kuueks kuuks. Arvestades, et rikkuja oli esmane juht, tuleb tal aga taotleda uut juhtimisõigust ja selleks avaneb võimalus alles pooleteise aasta pärast,» selgitas Rosi.

Tema sõnul ei jäänud see tõsine rikkumine liikluses paraku selle nädala viimaseks.

«Linnapildist tuttav neljapäevane autohuviliste kogunemine tõi Tartu tänavatele taas palju noori. Paraku ei möödunud üritus vahejuhtumiteta. Vaatamata asjaolule, et politsei jälgis sündmust ja manitses seal osalenuid mitu korda õiguskuulekale käitumisele, tunnistati siiski mitut tõsist liiklusrikkumist,» tõdes Rosi.

«Ohtlikem vaatemäng oli õhtul kella 22 ajal Tartu-Ilmatsalu teel kahe auto omavaheline kiirendamine, millesse politsei ka viivitamatult sekkus. Nagu hiljem selgus, oli tegemist kahe sõbra omavahelise vastutustundetu mõõduvõtuga, mis lõppes võidumehe jaoks Tartu vanglasse sattumisega. BMW-d juhtinud ja ligemale 184 km/h sõitnud 26-aastane mees toimetati sündmuskohalt otse Tartu vanglasse ning juba järgmisel päeval andis ta teo kohta vastuseid Tartu maakohtu ees. Säärane ohtlik liiklusreeglite rikkumine tõi sedapuhku mehele kaasa kümnepäevase aresti ja juhtimisõiguse kaotamise pooleks aastaks. Pärast karistuse kandmist tuleb tal enne juhtimisõiguse tagasisaamist sooritada ka liiklusteooria eksam,» kõneles politseinik.

«Tartu politseinikud on veendumusel, et liiklusreeglite täitmine pole igaühe vaba valik, vaid absoluutne kohustus, ja nõuete tahtliku rikkumise puhul tuleb alati arvestada võimaliku kaasneva karistusega. Raske liiklusrikkumise toimepanemisel rakendatakse aga ka karistusi, mis piiravad vabadust ning võivad mõjutada elu veel pikka aega. Samas võime tõdeda, et kokkuvõttes läks kõik hästi. Kaks meest on siiski elus ja terved ning loodetavasti teevad karistusest piisavad järeldused, sest võinuks minna ka oluliselt halvemini, kaotades arestipäevadele kuluvast ajast või juhtimisõigusest midagi kallimat, elu või tervise,» rõhutas Rosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles