Kolm Tartu ettevõtet said suure tunnustuse osaliseks

Tartu Postimees
Copy
«Ettevõtluse auhind 2022» võitjad: Aasta innovaator – biotehnoloogiaettevõte Solis BioDyne OÜ.
«Ettevõtluse auhind 2022» võitjad: Aasta innovaator – biotehnoloogiaettevõte Solis BioDyne OÜ. Foto: Priit Karjuse Facebook

Eile, 13. oktoobril tunnustati Eesti 2022. aasta silmapaistvamaid ja tublimaid Eesti ettevõtteid ning kolmes kategoorias toodi esile Tartu ettevõtted ja algatused.

EASi ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkursil «Ettevõtluse auhind 2022» pärjati aasta innovaatori kategoorias Tartu Teaduspargis tegutsev biotehnoloogiaettevõte Solis BioDyne OÜ. Tartu ja Tartumaa ettevõtted valiti seejuures kolme parima hulka konkursi kõigis kuues kategoorias.

Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja konkursi «Konkurentsivõime edetabel 2022» võitis konkurentsivõimelisima toiduainetööstuse auhinna joogitootmisettevõte A. Le Coq AS.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tunnustas ettevõtluse edendamise auhinnaga ärifestivali Startup Day ja SolarCar Estonia MTÜ algatust Solaride.

«Eesti riigi kõige tähtsam ettevõtluskonkurss näitas tänavu selgelt, et Tartu ja Tartumaa ettevõtjate panus Lõuna-Eesti ja riigi majandusedusse kasvab jõudsalt,» ütles linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets.

«Tartus luuakse edulugusid nii ettevõtete konkurentsivõime tõstmisega kui ka organisatsioonideüleste tegevustega. Ettevõtlus ja ettevõtlikkus on osa Tartu identiteedist ja eduloost ning hindame ettevõtjaid väga kõrgelt!»

«Ettevõtluse auhind» on pikima ajalooga ettevõtluskonkurss Eestis, mille ajalugu ulatub 1996. aastasse. Just sel aastal anti president Lennart Meri eestvedamisel esimest korda välja tiitel «Välisinvestor 1995».

Eesti parimate ettevõtete tunnustamisüritust korraldavad EASi ja KredExi ühendasutus, Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda ning Eesti Tööandjate Keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles