Bigbank tõusis imelise lõpuspurdi toel Balti liiga liidriks

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Matej Šmidl (keskel) tõusis Võru vastu üheks meeskonna liidriks.
Matej Šmidl (keskel) tõusis Võru vastu üheks meeskonna liidriks. Foto: Tartu Bigbank Facebook

Tartu Bigbank alistas Balti liigas koduväljakul seni kaotuseta olnud Barrus Võru VK seisuga 3:1 (25:20, 28:30, 25:21, 27:25).

Lõuna-Eesti klubide käes oli enne kohtumist Balti liiga kaks kõrgemat kohta: Endise Bigbanki abitreeneri Oliver Lüütsepa juhendatav Võru oli kuue punktiga liidrikohal, tiitlit kaitsev Tartu nelja punktiga teine. Tartu Ülikooli spordihoonesse oli kohale tulnud rohkem kui 1000 inimest, kes kõik ootasid põnevat võrkpalliõhtut.

Mängu käik

Bigbank alustas mängu koosseius Markkus Keel, Mart Naaber, Timo Lõhmus, Rait Rikberg, Matej Šmidl ja Taavet Leppik.

Tartu rebis ette kohe esimese geimi algfaasis. Šmidli äss seisul 6:3 sundis Võru aja maha võtma. 3-4 punktiline vahe püsis kuni Bigbank hakkas servi vastuvõtul hätta jääma. Võru meeskond sai hea emotsiooni üles, mida toetas kohale sõitnud fännide armee.

Geimi lõpus suutis Lõhmus kahe kavala löögiga Võru mängijad haneks tõmmata ja Tartu ette aidata 18:14. Pärast seda enam kodumeeskond tagasi ei vaadanud ja esimene geim võideti kindlalt 25:20.

Bigbank võttis teises geimis kohe ohjad enda kätte ja asus 7:3 juhtima. Aga jällegi suutis Barrus tagasi võidelda. Esimest korda läks Võru geimi juhtima seisul 14:13. Bigbank oli suures hädas esimeses kahes mängus Barruse veduriks tõusnud Matthew Slivinskiga. Tõelises maratongeimis oli lõpuks tugevam külalismeeskond seisuga 30:28.

Pärast kaotatud teist geimi vahetas peatreener Alar Rikberg välja nurgaründaja Leppiku, keda tuli asendama Tamur Viidalepp. Ka kolmas geim kulges sarnases rütmis, mis kaks eelmist: Tartu asus alguses juhtima, kuid Võrul oli oma vastus olemas. Külaliste vastupanu murti seisul 17:17, kui võideti neli punkti järjest ja kokkuvõttes kolmas geim 25:21.

Neljandas geimis kulges mäng võrdselt kuni Slivinski serviseeriani, mis viis Võru ette 11:7. Barrus oli väga lähedal, et viia kohtumine otsustavasse viiendasse vaatusesse, olles ees 22:17, kuid Bigbank suutis uskumatu lõpuspurdiga kaotusseisust välja tulla ja lõpuks geimi võita 27:25 ja kogu mängu 3:1.

Bigbank tõusis võiduga Balti liiga liidriks, Võru langes teiseks.

Tartu mängib uuesti kodusaalis juba 16. oktoobril kell 16.00 RTU/Robežsardze/Jurmalaga.

Statistika

Võitjate edukaimaks kerkis 18 punktiga (+6) Timo Lõhmus, võrdselt 15 punkti panustasid nii tšehh Matej Šmidl (+3) kui ka tempomees Mart Naaber (+13). Tartu meeskonna vastuvõtt oli 43%, rünnak 49%, blokiga saadi 12 punkti ja serviga 5 punkti (13 viga).

Võru rünnakuid vedas taas ameeriklane Matthew Slivinski, kes tõi 23 punkti (+10), Rasmus Meius lisas 17 punkti (+6) ja Devin Põlluste 10 silma (+1). Barruse vastuvõtt oli 50%, rünnakuid lahendati 36-protsendiliselt, blokiga saadi 9 ja serviga 12 punkti (eksiti 19 pallingul).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles