Kas ilm läheb päris hukka? Kliimamuutus toob üha suurema sadude ja uputuste tulva

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Sademevee äravoolusüsteemid ei suuda suurte sadudega toime tulla ja vaatepildid nagu 2021. aasta suvel muutuvad üha tavalisemaks.
Sademevee äravoolusüsteemid ei suuda suurte sadudega toime tulla ja vaatepildid nagu 2021. aasta suvel muutuvad üha tavalisemaks. Foto: Lugeja foto

Kes meist ei mäletaks neid augustikuiseid päevi, kui Tartus oli vesi põlvini. Või kui leitsaku ajal osteti poed tühjaks ventilaatoritest, mis siis toas kuuma õhku ringi keerutasid. Kliimakriis mitte enam ei koputa uksele, vaid lausa murrab sellest sisse. Kliimateadlane ja Tartu ülikooli atmosfääri füüsika kaasprofessor Velle Toll uurib kliimamuutusi ning harib ta teisi sellel teemal.

Velle Toll, kuidas te hindate eestlaste kliimateadlikkust?

Viimase kümne aasta jooksul on see teadlikkus kindlasti kasvanud, aga tõenäoliselt jääme siiski Euroopa keskmisele alla. Võib-olla nüüd oleme jõudnud hetke, mil on vaja teemasse rohkem süveneda. Enam ei piisa väikestest uudisnuppudest kliimakriisi teemadel, vaja on sisulisi ja temaatilisi mõttearendusi ja arutelusid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles