Priiuse Punt asus Mati Õuna õhutusel taas tantsijaid rõõmustama

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mängib ja laulab Priiuse Punt. Klahvpillide taga istub ansambli taas kokku kutsunud Mati Õun.
Mängib ja laulab Priiuse Punt. Klahvpillide taga istub ansambli taas kokku kutsunud Mati Õun. Foto: Toomas Leppik

Võnnu kultuurimajas kogunesid sügispeole Kastre valla eakad elanikud ja lootsid mõnusasti tantsida. Nad ei pidanud pettuma. Nende ees oli külalisesinejana vokaalinstrumentaalansambel Priiuse Punt, mis on Mati Õuna juhtimisel taas pillid kätte ja mikrofonid ette võtnud.

Kastre valla kultuurispetsialisti Madli Telleri teatel on selle bändi alaline tegevuskoht Kurepalus Priiuse seltsimajas. Mati Õuna kõrval teevad ansamblis muusikat Kersti Ernits, Anneli Vohla, Udo Väär, Mihkel Kaljuvee, Kalle Vassila, Tõnu Muru ja Ain Anijärv.

Klahvpille mängib Mati Õun.
Klahvpille mängib Mati Õun. Foto: Madli Teller

Mati Õun on muusikat õppinud kodus, Saadjärve koolis ja Tartu muusikakoolis ning Tallinnas – nii konservatooriumis kui ka pedagoogilises instituudis. Tema diplomitööks sai Tartu lihakombinaadi puhkpilliorkestri kontsert.

Järgnevail aastail töötas ta mitmel pool puupuhkpillide, klahvpillide, keelpillide ja löökpillide eriala õpetajana ning ka abidirigendina.

Ta jätkas muusikapedagoogitööd ka siis, kui temast sai 22 aastaks Eesti TV Tartu stuudio helirežissöör ja helikujundaja. Seejärel oli ta 12 aastat Vanemuise kontserdimajas lavameistri ja lavakujundaja ametis.

Sestpeale nimetab Mati Õun ennast hobimuusikuks, võiks aga liigitada end ka heliloojate hulka, sest kaks aastat tagasi tuli trükist tema «Seitse laulu lastele». Ta on need kirjutanud esitamiseks laste- ja mudilaskooridele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles