Täna saab veel kaasava eelarve ideedele hääle anda

Tartu Postimees
Copy
Seekord toimub kaasav eelarve juba kaheteistkümnendat korda.
Seekord toimub kaasav eelarve juba kaheteistkümnendat korda. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kaasava eelarve hääletus lõpeb kolmapäeval, 12. oktoobril kell 18, kui selgub, millised kaks ideed viiakse järgmisel aastal ellu.

Hääletus toimub nii elektrooniliselt (www.tartu.ee/kaasaveelarve) kui ka raekoja infokeskuses. Elektroonilisel hääletamisel on vajalik ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID olemasolu. Infokeskuses hääletamiseks tuleb esitada isikut tõendav dokument.

Hääletada saavad vähemalt 14-aastased isikud, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn, ning 14–26-aastased noored, kes õpivad Tartus üldhariduskoolis, kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis. Need Tartu kõrgkoolide tudengid, kellel puudub Tartus sissekirjutus, saavad tänavu hääletada esimest korda.

Iga hääletaja saab anda hääle kolme idee poolt. Valikus on 23 kaaslinlaste esitatud ideed, neist viiakse ellu kaks enim hääli saanut. Kummabi idee maksumus on kuni 100 000 eurot.

Tartu korraldab kaasavat eelarvet alates 2013. aastast. Seni on selle toel viidud ellu 14 ideed, kaks on veel tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles