Kohus võttis politseinikku jalaga löönud mehe vahi alla

BNS
Copy
Politsei pidas kinni 65-aastase mehe, keda kahtlustatakse mitmetes Jõgevamaal toime pandud sissemurdmistes ja vargustes.
Politsei pidas kinni 65-aastase mehe, keda kahtlustatakse mitmetes Jõgevamaal toime pandud sissemurdmistes ja vargustes. Foto: Urmas Luik

Tartu maakohus võttis esmaspäeval vahi alla 29-aastase mehe, kes märatses laupäeval Tartu kesklinna söögikohas ja lõi pärast teda kinni pidanud politseinikku jalaga selga.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Toomas Koitmäe ütles BNSile, et kahtlustatavat on varem korduvalt vägivallatsemise eest kriminaalkorras karistatud. «Ta on nii kahtlustuse järgi etteheidetava teo kui ka eelmised rikkumised toime pannud katseajal, mistõttu võeti ta kohtu loal vahi alla,» lausus Koitmäe.

Politsei sai laupäeva õhtul väljakutse Tartu kesklinnas Kompanii tänaval asuvasse söögikohta, kus üks klient oli muutunud agressiivseks ja viskas klaaspudeli põrandale puruks.

«Sündmuskohale saabunud politseinikud soovisid alkoholijoobes mehega tänaval vestelda, kuid mees jooksis neil eest ära. Politseinikud leidsid ta lähedalt üles ja otsustasid ta kinni pidada, kuid kahtlustatav osutas neile vastupanu ja lõi kinnipidamise käigus üht politseinikku jalaga selga,» rääkis prokurör.

Politseinik arstiabi ei vajanud. Politsei alustas sündmuse kohta kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. Kohus võib süüdimõistmisel lööjat karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles