Tartu kaalub lennuliini hankel eeskätt Riia, Helsingi ja Stockholmi vahel

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Finnair taastas koroonapausi järel lennud Helsingi ja Tartu vahel märtsi lõpus, kuid peatab lendamise uuesti selle kuu lõpus.
Finnair taastas koroonapausi järel lennud Helsingi ja Tartu vahel märtsi lõpus, kuid peatab lendamise uuesti selle kuu lõpus. Foto: Margus Ansu

Lendudega vähemalt kuuel päeval nädalas ja eeskätt ärireisijale mõeldud kellaaegadel kavandab linnavalitsus Tartust lähtuva lennuliini taasavamiseks hanget.

Ettevalmistavas töös on võimaliku sihtkohana pakutud Riia, Helsingi ja Stockholm, mööndes samas, et ka Varssavit ja Kopenhaagenit ei tasuks kohe välistada, aga tuleb arvestada, et odavamad on ikkagi lühikesed lennud.

Linnavalitsus asus kiirkorras otsima lennuliini avamise võimalusi pärast seda, kui Finn­air otsustas peatada Tartu–Helsingi lennuliinil lendamise oktoobri lõpust. Nüüd taotlebki linnavalitsus eeloleva neljapäeva istungil linnavolikogult volitusi, tegemaks kõiki vajalikke toiminguid, et määratleda Tartust lendamist üldist majandushuvi pakkuva teenusena ja kehtestada linnavalitsuse edasise analüüsi tulemusena põhjendatuks peetud rahvusvahelise lennuliini avaliku teenindamise kohustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles