Tartu jätab aastavahetuse ilutulestiku jälle ära

Tartu Postimees
Copy
Viimati said tartlased kesklinnas linna korraldatud ilutulestikuga tervitada 2020. aasta saabumist.
Viimati said tartlased kesklinnas linna korraldatud ilutulestikuga tervitada 2020. aasta saabumist. Foto: Sille Annuk

Tartu jätab maksumaksja toel korraldatava ilutulestiku aastavahetusel ära ka tänavu, seekord säästumeetmetega põhjendades. Küsimus on ka selles, millal jõuluvalgustust sisse ja millal välja lülitada.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et ilutulestiku ärajätmine võimaldab raha säästa, aga on mõistlik ka keskkonnakaitse aspektist. Linnaeelarves ilutulestiku korraldmiseks rida aga polegi. Enamasti on selleks vaja minev raha, umbes 5000 eurot, eraldatud linnavalitsuse reservfondist.

Eelmisel aasta otsustas linnavalitsus ilutulestiku korraldamata jätta koroonaviiruse leviku pidurdamiseks, et suuremaid rahvakogunemisi südalinnas vältida. Linn annetas ilutulestikule mõeldud 5000 eurot TÜ kliinikumi lastefondile, kes toetab sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid ning seadmete soetamist haiglatele.

Koroonaviiruse leviku tõttu ja et mitte tekitada suuremaid riske nakkuse levikuks inimeste kogunemisel jättis Tartu ilutulestiku ära ka tunamullu.

Siis annetas linn ilutulestikule plaanitud raha Eesti toidupangale toiduabi jagamiseks vähekindlustatud inimestele. Tartu linn oli eraldanud aastavahetuse ilutulestiku tarvis ligi 4500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles