Homme antakse ERMis üle Konrad Mägi sihtasutuse preemia

Tartu Postimees
Copy
Enn Kunila näituse avamisel.
Enn Kunila näituse avamisel. Foto: Anu Ansu

8. oktoobril, mil toimub näituse «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» pidulik lõpetamine, antakse Eesti Rahva Muuseumis üle ka Konrad Mägi sihtasutuse preemia.

Konrad Mägi sihtasutuse preemia on ette nähtud inimesele või kollektiivile, kes on teinud palju Eesti kunstiajaloo olulisima maalikunstniku Konrad Mägi (1878–1925) loomingu tutvustamiseks.

Näituse lõpetamise puhul toimuvad veel täna ja homme kohtumised koos Enn Kunilaga ning tuurid koos kuraatori Eero Epneriga. Suurejoonelise punkti paneb kontsert ERMi raamatukogus festivalilt TubIN, mille järel antakse välja ka Konrad Mägi sihtasutuse preemia.

Näitus «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» on ERMis vaatamiseks väljas olnud alates veebruarist ning 8. oktoober jääb selle suurepärase näituse viimaseks päevaks Tartus.

Kaheksa kuu jooksul on näitust külastanud kokku pea 50 000 inimest. Näitus on võõrustanud üle 50 giidituuri ning on toimunud 66 haridusprogrammi lastele ja noortele. Külastajad on värvinud üle 20 000 värvimislehe, osa sai võtta aktimaali töötoast, väljasõidust Anu Raua juurde Heimtali muuseumis ning lustida värvilisel perepäeval.

Konrad Mägi sihtasutuse preemia on ette nähtud inimesele või kollektiivile, kes on teinud palju Eesti kunstiajaloo olulisima maalikunstniku Konrad Mägi (1878–1925) loomingu tutvustamiseks. Varem on preemia pälvinud filmirežissöör Marianne Kõrver (2020), kujundaja Tõnis Saadoja (2019) ja kunstiajaloolane Eero Epner (2018). Preemia suurus on 5000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles