Ronimisministeeriumis toimub rahvusvaheline võistlus

Tartu Postimees
Copy
Tartu Ronimisministeeriumis toimus linna esimene ronimisvõistlus aastal 2021.
Tartu Ronimisministeeriumis toimus linna esimene ronimisvõistlus aastal 2021. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Tartu Ronimisministeeriumis toimub laupäeva,l 8. oktoobril algusega kell 8.30 Tartu Bouldering Open 2022.

Võistlusele oodatakse umbes 130 ronijat Eestist ja Lätist. Võistluse kvalifikatsioon toimub festivali formaadis (40 rada). Rohke osalejate arvu tõttu võisteldakse kolmes grupis. Gruppide üldarvestuses kuus parimat naist ja meest pääsevad finaali. Finaalis kasutatakse esimest korda Tartus rahvusvahelise sportronimise föderatsiooni (IFSC) võistluste formaati, kus finalistide jaoks on ettevalmistatud neli rada. Eesmärk on ettenähtud nelja minuti jooksul (raja kohta) võimalikult väheste katsete arvuga rada läbida. Võistluse finaal algab orienteeruvalt kell 19.00. Finaali kantakse üle ka lisaks kohapeal vaatamise võimalusele Tartu Ronimisministeeriumi Facebooki lehel.

Võistluse pearajameistriks on oma ala tipp Tadeusz Slugocki Poolast, keda toetab Tartu rajakeeramistiim.

Võistlus toimub tänu suure hulga vabatahtlike panusele. Õla on alla pannud ka Matkasport, Farmi Piimatööstus, Froosh ja teised.

Jaanuaris 2023 oma teist sünnipäeva tähistav Tartu Ronimisministeerium on koht, kus ronimishuvilised nii Tartust kui ka kaugemalt treenima kogunevad. Saalis toimuvad nii laste kui täiskasvanute trennid. Festivali formaadis võistlused toimuvad saalis kaks korda aastas ning sobivad oma vaba õhkkonna tõttu enese proovile panekuks nii vähem kui rohkem kogenud ronijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles