Urmas Klaas: meie julgus, meie nutikus

, Tartu linnapea
Copy
Tartu linnapea Urmas Klaas
Tartu linnapea Urmas Klaas Foto: Margus Ansu

Maailmas on keerulised ajad. Vaevu oli vaibumas tervisekriis, kui algas sõda siinsamas lähedal Ukrainas ja sellest tärkas meid kõiki puudutav globaalne energiakriis. 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna motot laenates – tegutseme pidevas ellujäämise kunstide maailmas.

Tartu ja Tartumaa ettevõtted on ärevas olukorras silma paistnud julgete strateegiliste sammudega: on investeerinud, otsinud uusi turge, olnud nutikad uute toodete ja teenuste arendamisel.

Tööstus on Tartus kõige suurem tööandja ja linnaeelarvesse panustaja. Puidu-, metalli-, toidu-, plasti- ja muu tööstuse harud peavad väga kiiresti kohanema energiamajanduse väljakutsetega ja ümber mõtestama oma tootmisharjumusi. Ettevõtete üks suurimaid valukohti on sobiva tööjõu ja heade oskustega järelkasvu puudus. Oluline märksõna on siin praktiline õpe, mida koos rakendusliku kolledžiga arendades saame pisutki leevendada juba krooniliseks muutunud töökäte puudust. Head mõtted ei tohi tööjõu puuduse tõttu jääda ellu viimata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles