Toomas Hainla: väikese puust linna aken Euroopasse

, Arilix OÜ/Tartu Bussikeskus juhatuse esimees
Copy
Toomas Hainla
Toomas Hainla Foto: Erakogu

Tartu on heade mõtete linn, aga samas ka väike puust linn, kus mõnede arvates pole isegi akent Euroopasse. Julgen sellele vastu vaielda – väike aken on. Juba aastast 2008 sõidab Arilix OÜ / Tartu Bussikeskus ööliinil Tartu-Tallinn. Bussi väljumine iga öö kell 2.30 Tartu bussijaamast on garanteeritud olenemata ilmast või reisijate hulgast. Abi on sellest iseäranis neil, kel vaja mõnele varahommikul Tallinnast väljuvale lennukile jõuda. Tartu linnavalitsus pole meile pakkunud dotatsiooni ega ka võimaldanud palvest hoolimata kuulutada seda võimalust Tartu kodulehel.

Teised ettevõtted on sättinud meie bussi ette ja taha oma väljumisi, kuid nüüdseks pole neist ühtegi alles. Vaevalt keegi meeletute sõitjatehulkade pärast liine sulgeb. Nüüd, kus käib arutelu Keskerakonna loodud n-ö tasuta bussiliinide lõpetamiseks, soovitab ajakirjanik Vambola Paavo (TPM, 5.9) avada maksumaksja raha toel öist liini, mida keegi peale ühe firma pole pidanud mõistlikuks avatuks jätta.

Tallinnast südaöö paiku Tartusse reise on ju proovinud paar bussiettevõtet, kuid ka nemad on eksperimendi lõpetanud sõitjate vähesuse tõttu. Küsimus on nõudluses, sellises nõudluses, mis ettevõtet kahjumisse ei tiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles