Tartu alistas ülikoolide duellis TalTechi

Tartu Postimees
Copy
Tartu keskmängija Tomaš Pavelka (palliga) on hooaja esimeses kahes mängus olnud pidurdamatu.
Tartu keskmängija Tomaš Pavelka (palliga) on hooaja esimeses kahes mängus olnud pidurdamatu. Foto: Sille Annuk, Tartu Postimees

Paf Eesti-Läti liiga teises kohtumises võitis Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrsil TalTech/Optibeti 81:69.

Tallinna tehnikaülikooli spordihoones pisut alla poole tuhande inimese ees peetud kohtumist juhtis kodumeeskond vaid korra pärast avakorvi. Seejärel alustas Tomaš Pavelka pealtpanek 7:0 spurti, millega juhtohjad enda kätte haarati. Avaveerandi lõpus juhtis Tartu 21:19 ning teisele poolajale mindi vastu seisus 38:34.

Tartlased said oma maa-ala kaitse eriti hästi tööle kolmanda veerandi alguses ja TalTech viskas teise poolaja esimesed punktid alles viie mänguminuti järel. Selleks ajaks oli Tartu juba ees 51:36. Kolmanda veerandi lõpuks juhtis Tartu 63:45 ja sellega oli mängu võitja juba suuresti otsustatud. Viimasel veerandil tabas Tallinna meeskond küll viis kaugviset, aga mängupilti see olulist muudatust ei toonud ja Tartu kirjutas Eesti-Läti liigatabelisse teise võidu numbritega 81:69.

Tartu meeskonna peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul tõi võidu lauavõitlus. «Meeskond tegi täna head tööd ja kontrollis lauavõitlust. Mehed näitasid head distsipliini ja iseloomu,» sõnas Mazurs.

13 punkti toonud Robin Kivi hinnangul peab fookust hoidma. «Kui meil on korvi all nii pikk mängija, siis saame tema peale mängida. Kohe alguses oli näha, et ta mängib oma kaitsja üle ja midagi raskemat ei pidanudki täna välja mõtlema. Peame hooaja alguses fookust hoidma. Eelmisel aastal andsime alguses võite käest ära ja lõpus oli neid play-off'i saamiseks maru raske kätte saada.»

Tartu poolelt tegi supermängu Tomas Pavelka, kogudes 24 minutiga 19 punkti ja 15 lauapalli. Märt Rosenthal sai kaheksa punkti kõrvale kirja seitse korvisöötu ja kuus lauapalli. Andrii Voinalovych lisas 15 ja Robin Kivi 13 punkti. Jalan McCloud panustas 11 punkti ja neli lauapalli. Tartu meeskond võitis lauavõitluse 52:39.

TalTech/Optibet parimana viskas Kristaps Gluditis 18 punkti. Gregor Ilves lisas 15 ja Oliver Metsalu 11 punkti.

Tartu meeskonna mängunädal jätkub 9. oktoobril Viimsis, kui kell 17 astutakse vastu KK Viimsi/Sportlandi meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles