Ülikooli rektor toomkiriku restoranist: me pole lubadust andnud (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu ülikooli rektor Toomas Asser leidis, et Toome varemetesse restorani kavandamisest alanud arutelu võimaldab natuke laiemalt vaadata, mis Toomemäel võiks olla, et tartlased sinna kergemini tee leiaksid.
Tartu ülikooli rektor Toomas Asser leidis, et Toome varemetesse restorani kavandamisest alanud arutelu võimaldab natuke laiemalt vaadata, mis Toomemäel võiks olla, et tartlased sinna kergemini tee leiaksid. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli rektor Toomas Asser nentis, et kuni pole muinsuskaitseameti ja keskkonnaameti seisukohta Tartu toomkiriku varemetesse restorani rajamise võimalikkuse kohta, ei saa ka ülikool omanikuna vastata, mis tingimustel see võiks juhtuda.

Seni on ülikool soovitanud ettevõtjal suhelda linna arhitektuuri ja ehituse osakonnaga, et selgitada välja, kas ja millistel tingimustel on üldse võimalik Toomemäele ehitada. Kui ehitamine on võimalik, esitab ettevõtja lõpliku eskiisi ning seejärel saab ülikool taotleda projektile muinsuskaitse eritingimusi ja keskkonnaameti kooskõlastust.

Kui eelneva tulemusel peetakse restorani rajamist võimalikuks, kujundab ülikooli ruumikomisjon seisukoha, kas ülikool on valmis minema ettevõtjaga rendisuhtesse ja millistel tingimustel saab seda teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles